نکاتی ضروری پیرامون نصب، سرویس و تعمیر پکیج
امروزه پکیج به عنوان سیستم گرمایشی آب برای آب مصرفی و شستشو جایگزین موتورخانهها و آبگرمکن شده است. امروزه در بیشتر خانههای نوساز از پکیج استفاده میشود. وجود آب گرم در منازل برای سیستم های گرمایشی و آب مورد نیاز برای شستشو از اهمیت بالایی برخوردار است. وظیفهی تامین آب گرم بر عهدهی پکیج میباشد. از اینٰرو بروز هرگونه مشکل و اختلال در پکیج آزاردهنده است. تعمیر و سرویس بهموقع پکیج از بروز مشکلات جدیتر که هزینههای بیشتری نیز به همراه دارند، جلوگیری میکند. مجموعه فنی تخصصی تکنوتعمیر برخی از نکات مربوط به نصب، سرویس و تعمیرات پکیج را در این مقاله بررسی کرده است.
معرفی اجمالی انواع پکیج
پکیجها در واقع نوعی سیستم گرمایشی هستند که دارای دو حالت زمستانه و تابستانه هستند. در تابستان هر زمانی که آب گرم را باز کنید پکیج روشن میشود. در واقع در فصل گرما پکیج نقش آبگرمکن را ایفا میکند. اما در فصل زمستان به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی نحوهی عملکرد این سیستم متفاوت است و در واقع همیشه روشن است. پکیجها در انواع مختلفی در بازار عرضه میشوند. این سیستمها بر اساس محل نصب به دو گروه زمینی و دیواری تقسیم میشوند. پکیجهای زمینی ظرفیت گرمایشی بالاتری دارند به همین دلیل برای ساختمانهای با متراژ بالا یا ویلاهای چند طبقه مناسب هستند. همچنین پکیج را میتوان بر حسب سوخت مصرفی که دارند به سه دسته گازسوز، برقی و دوگانهسوز تقسیم کرد.
ضرورت سرویس پکیج
مشکلات رایجی که پکیج با آنها روبهرو است اجتنابناپذیر است و هر کسی که از پکیج استفاده میکنند ممکن است با آنها مواجه شود. تنها کاری که میتوان انجام داد که از بروز آسیبهای جدیتر و پر هزینهتر پیشگیری کرد، سرویس دورهای یا سالیانه است. سرویسهای دورهای اقداماتی را در برمیگیرد که هدف آنها افزایش بازدهی و طول عمر قطعات دستگاه است. برخی از اقداماتی که در سرویسهای سالیانه انجام میشوند به شرح زیر است:
- هواگیری پکیج
- مونتاژ و د مونتاژ پکیج
- رفع نشتی
- عیبیابی مکانیکی
- رسوبزدایی
- کنترل فشار آب
ابزارهای مورد استفاده در نصب و تعمیر پکیج
نصب و تعمیر پکیج به لوازمی نیاز دارد که کار را برای تعمیرکار راحتتر کند. با پیشرفت فناوری و تکنولوژی شاهد پیشرفت تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای نصب و تعمیر پکیج هستیم. این تجهیزات که از خط تولید شرکتهای مختلفی خارج میشوند ممکن است کارایی و کیفیت متفاوتی نیز داشته باشند. برخی از ابزارها و تجهیزاتی که یک تعمیرکار متخصص در زمینهی نصب و راهاندازی، سرویس و تعمیر پکیج به آنها نیاز دارد عبارتند از:
- آچار فرانسه
- پیچ گوشتی دوسو و چهارسو
- آچار تخت
- انبر قفلی
- آچار آلن
- فازمتر
- سیمچین
- انبر دست
- تراز
- دستکش
- چراغقوه در دو سایز کو و بزرگ
- دم باریک
- آچار ستاره
برخی از ابزارها در دستهی ابزارهای جانبی قرار میگیرند. وجود این دسته از تجهیزات ضرورتی ندارد اما استفاده از آنها باعث میشود کار با سهولت بیشتری انجام شود. این تجهیزات جانبی عبارتند از:
- تلمبه
- نوار تفلون
- چسب برق
- گیج فشار هوا
- گیج تنظیم فشار گاز
- کابل تست برق
- مولتی متر
ابزارهای لازم برای خدمات تعمیرات تخصصی پکیج
پکیجها نیز مانند هر وسیلهی دیگری در منزل با مشکلاتی مواجه است که برخی از آنها متداول بوده و تقریبا ممکن است هر کسی که از پکیج استفاده میکند، حداقل یکبار با آنها مواجه شده باشد. اما برخی دیگر از مشکلات بسیار جدیتر بوده و نیاز به تعمیرات تخصصی توسط تکنسین ماهر در این زمینه دارد. تعمیرات تخصصی پکیج علاوه بر لوازمی که پیشتر ذکر شد، به تجهیزات ویژهای نیز نیاز دارد. مهمترین قطعاتی که در تعمیرات تخصصی استفاده میشوند به شرح زیر است:
- فلومتر خطی
- NTC خطی
- واشر دیافراگم بزرگ پکیج
- واشر دیافراگم کوچک پکیج
- انواع مختلف اورینگ و واشر ۲ و ۲.۵
- پرشر سوئیچ هوا
- شیرهای سه راهه موتوری
- انواع بردهای پکیج
- فلوسوئیچ
تجهیزات لازم جهت نصب پکیج
ابزارآلاتی که برای نصب پکیج استفاده میشود با تجهیزات مورد نیاز برای عیبیابی، سرویس و تعمیر آن متفاوت است. برخی از مهمترین لوازم مورد نیاز برای نصب پکیج عبارت است از:
- دریل قوی
- آچار شلاقی
- انبر قفلی بزرگ
- پیچگوشی دوسو بزرگ
- پیچ گوشتی چهارسو کوچک
- دستگاه اتو لوله
- آچار فرانسه سایز بزرگ
- ماژیک
- تراز
- آلن ۸ و ۱۲
- سیم سیار
- متر
- چکش
- جک
- تراز
مشکلاتی در پکیج که با ریست کردن دستگاه رفع میشود
برخی مشکلاتی که برای پکیجهای دیجیتال رخ میدهد را میتوان با ریست کردن رفع کرد. اگر مشکلاتی مثل کار نکردن دستگاه بلافاصله بعد نصب، روشن شدن چراغ قرمز، روشن نشدن دستگاه بعد از جرقه زدن، ایجاد کد خطا در نمایشگر، وجود اختلال در تنظیمات پکیج را مشاهده کردید، دستگاه را ریست کنید. به این نکته توجه داشته باشید که ریست کردن دستگاه لزوما این مشکلات را رفع نمیکند، بلکه این اقدام در واقع اولین قدم قبل از انجام هرگونه تعمیر روی دستگاه است.
نیاز به تعمیرکار برای خدمات تعمیر پکیج
ممکن است شما با خواندن مقالاتی که تکنوتعمیر ارائه میدهد با بسیاری از مشکلات پکیج آشنا باشید و بتوانید آنها را از هم تشخیص دهید. اما فراموش نکنید که هرگونه دستکاری پکیج توسط افراد کارنابلد در این زمینه میتواند آسیبهای جدیتری به دستگاه وارد کند. از اینرو برای دریافت خدمات تعمیر حتما از تکنسینهای ماهر در این زمینه کمک بگیرید. در واقع تکنسینهایی که تجربه کار در زمینهی تعمیر پکیج را دارند، مشکل را زودتر شناسایی و آن را رفع خواهند کرد. گرم نشدن آب، نوسانات دمایی، نشتی و چکه کردن آب، روشن نشدن مشعل، افت فشار و… برخی از مشکلات رایجی است که برای رفع آنها باید با تعمیرکار تماس بگیرید.